Patience spelletjes

Patience is een kaartspel dat meestal door één persoon gespeeld wordt. De naam voor het kaartspel Patience komt uit het Frans en betekent geduld. Dit verwijst naar het feit dat de meeste Patience spellen niet tot een goed einde worden gebracht. Het spel is dus niet altijd helemaal uit te spelen. Soms kan je namelijk het spel niet verder spelen omdat je vast zit en er geen verdere speelkaart opties meer mogelijk of beschikbaar zijn.

Het kaartspel Patience is in Amerika ook wel bekent onder de naam Solitaire. De naam Solitaire verwijst naar het feit dat het kaartspel meestal door slechts één persoon gespeeld wordt.

Tijdens het spel Patience schudt de speler de kaarten en verlegt ze volgens bepaalde regels totdat een gewenste eindpositie is ontstaan. Dit lukt soms wel en soms niet. Sommige type Patience spelletjes zijn namelijk geluksspelen, waarbij het eindresultaat alleen afhankelijk is van de ligging van de kaarten. Bij andere Patience spelen zijn kunde, handigheid en het geheugen voor kaarten die al gespeeld zijn, essentieel om het spel tot een goed einde te brengen.

Wist je dat?
- Het spel Patience in Zuid-Nederland en in Vlaanderen ook wel Mochelen genoemd wordt?
- Napoleon het spel tijdens zijn verbanning gespeeld heeft?
- De Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt een fan was van het Patience spel Spider?

Bewaar highscores, plaats reacties op spelletjes, sla uw favoriete gratis spelletjes op en nog veel meer! Meld je vandaag nog gratis aan!

Geboortedatum:


Captcha
Niet leesbaar? Vernieuw tekst.

Door je te registeren ga je akkoord met de Gebruiksvoorwaarden, inclusief het gebruik van Cookies.


Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Of login met een bestaand account!

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Nog geen account? Maak er één gratis aan!
Je wachtwoord of gebruikersnaam vergeten? Geen probleem! Vraag via het onderstaande formulier meteen een nieuw wachtwoord aan!
Nog geen account? Maak er één gratis aan!
Of login met een bestaand account!